3 tips voor betere online vindbaarheid

U heeft een website gemaakt, maar dan bent u er nog niet. Uw website of webwinkel moet namelijk ook door uw doelgroep worden gevonden. De online vindbaarheid bepaalt voor een groot deel het succes van uw site. Het is dan ook belangrijk dat er genoeg aandacht wordt besteed aan dit proces. Weet u niet waar u moet beginnen? Wij geven u een aantal tips die u kunnen helpen voor een betere online vindbaarheid van uw website of webwinkel.

Duidelijke structuur

Het is belangrijk dat u een duidelijke structuur hanteert op uw website. Een overzichtelijke websitestructuur maakt het niet alleen voor bezoekers makkelijker om de juiste informatie te vinden, maar ook Google kijkt hiernaar. Zoekmachines begrijpen uw website namelijk beter als deze een goede structuur heeft. Google kan zo gemakkelijk indexeren wat er allemaal op de website te vinden is. Het toepassen van een duidelijke structuur hoeft geen rocket science te zijn. Er zijn een aantal handige manieren waarmee u uw website snel een stuk overzichtelijker kan maken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van breadcrumbs en het plaatsen van een zoekmachine op de website zelf, zodat de bezoekers kunnen zoeken naar datgene waarnaar zij op zoek zijn.

Website op mobiele telefoon

We leven in een digitale eeuw. Alles gaat tegenwoordig via de mobiele telefoon, dus ook uw website wordt geopend op de smartphone of tablet. Het is dan ook een must om uw website aan te passen aan mobiele apparaten. Niet alleen omdat dit veel prettiger is voor de mobiele bezoeker, maar ook omdat Google een hogere ranking geeft aan websites die goed bekeken kunnen worden op de telefoon en tablet. U heeft de keuze om uw website responsive te laten maken. De website past zich dan automatisch aan aan het scherm van de gebruiker, maar u kunt ook een aparte mobiele website maken waar u het design en gebruiksgemak kunt afstemmen op de mobiele gebruiker. 

Kwalitatieve content

U heeft het vast weleens voorbij zien komen: content is koning. Als u een goede website wilt maken, is dit zeker waar. Door kwalitatief goede content en foto’s op uw website blijven bezoekers langer hangen op de site, komen bezoekers vaker terug en komt u ook nog eens hoger in de zoekresultaten van Google te staan. Wil je graag hulp bij zakelijke fotografie? Dan is het marketingbureau in Breda een aanrader! Daarnaast biedt het schrijven van goede webteksten veel voordelen, maar dit is toch niet zo makkelijk als het lijkt. U moet zich namelijk volledig inleven in de behoeften van de bezoeker: wat willen zij weten?