Bitvavo: Het online platform voor digitale valuta.

Bitcoins, iedereen heeft er wel eens van gehoord. Het is gekend als een van de best verdienende digitale valuta en je hebt er nog vele andere zoals Ethereum, Cardano,…. Nu is natuurlijk de vraag: hoe doe je dit en waar kan je dit doen. Hiervoor is er een handig platform genaamd Bitvavo.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Europees online platform dat is ontstaan in Nederland. Het platform heeft als doel om in digitale valuta te handelen. Je meldt je hierop aan als koper (tijdelijk met een bonus van €1.000) en je begint te handelen. Eenmaal je je aanmeldt vind je hier alle nodige informatie om goed van start te kunnen gaan en succesvol te worden.  

Hoe gemakkelijk bruikbaar is dit online platform?

Voor uw gemak hebben wij al eens enkele reviews bekeken. Bitvavo zou een gebruiksvriendelijk platform zijn waarop het handelsvolume erg stijgt en de kosten toch nog laag blijven. Het heeft daarnaast nog vele andere voordelen zoals het veilig opslaan van crypto en het betalen met iDeal. Ten slotte is het ook de goedkoopste Nederlandse exchange dat je hier hebt. Natuurlijk heeft het platform ook zijn nadelen. Zo is de klantenservice enkel digitaal te bereiken, je kan dus niet altijd direct een antwoord op je vraag verwachten. Ondanks Bitvavo al over vele crypto’s beschikt, is het tot op heden nog niet mogelijk om in alle soorten crypto’s te handelen en je hebt niet zo’n goed inzicht op de totale winst of verlies dat je hebt. Je merkt dus dat het een gemakkelijk bruikbaar platform is maar dat je nog met enkele dingen rekening moet houden.

Is het platform wel betrouwbaar?

Wij stelden ons deze vraag en hebben snel research naar de betrouwbaarheid van de site gedaan.
Het eerste dat heel opmerkelijk was, is dat de site zelf bezig is met de veiligheid van het handelen. Als je op Bitvavo bent kan je zien dat ze onderworpen zijn aan de algemene verordening gegevensbescherming van de EU, de medewerkers een achtergrond check hebben gekregen en dat ze met enkele securitybedrijven samenwerken. Bitvavo staat ook onder toezicht van De Nederlandse Bank en is ingeschreven bij Autoriteit Financiële Markten. Ten slotte houden ze ook rekening met jou als koper. Zo slagen ze bijvoorbeeld een groot deel van de verdiende crypto’s offline op zodat het minder snel gehackt kan worden. Zo weet je dat je in alle veiligheid nu van start kunt gaan met handelen in digitale valuta.