Crypto anno 2022

Cryptocurrency bestaat al een tijdje en er zijn meerdere artikelen en artikelen over de basisprincipes van Cryptocurrency. Niet alleen is de cryptocurrency tot bloei gekomen, maar is het ook een nieuwe en vertrouwde kans voor investeerders geworden. De cryptomarkt is nog jong, maar volwassen genoeg om de juiste hoeveelheid gegevens in te pompen voor analyse en om de trends te voorspellen. Hoewel het wordt beschouwd als de meest volatiele markt en een enorme gok als investering, is het nu tot op zekere hoogte voorspelbaar geworden en de Bitcoin-futures zijn daar een bewijs van. Veel concepten van de aandelenmarkt zijn nu met enkele aanpassingen en wijzigingen toegepast op de cryptomarkt. Dit geeft ons nog een bewijs dat veel mensen elke dag de Cryptocurrency-markt adopteren, en momenteel zijn er meer dan 500 miljoen investeerders aanwezig. Hoewel de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt $ 286,14 miljard is, wat ongeveer 1/65ste van de aandelenmarkt is op het moment van schrijven, is het marktpotentieel erg hoog gezien het succes ondanks zijn leeftijd en de aanwezigheid van reeds gevestigde financiële markten. De reden hierachter is niets anders dan het feit dat mensen zijn gaan geloven in de technologie en de producten die een crypto ondersteunen. Dit betekent ook dat de cryptotechnologie zichzelf heeft bewezen en zo veel dat de bedrijven ermee hebben ingestemd om hun activa in de vorm van cryptomunten of tokens te zetten. Het concept van Cryptocurrency werd succesvol met het succes van Bitcoin. Bitcoin, dat ooit de enige cryptovaluta was, draagt ​​nu slechts 37,6% bij aan de totale cryptovalutamarkt. De reden hiervoor is de opkomst van nieuwe cryptocurrencies en het succes van projecten die ze ondersteunen. Dit geeft niet aan dat Bitcoin heeft gefaald, in feite is de marktkapitalisatie van Bitcoin toegenomen, maar wat dit aangeeft is dat de cryptomarkt als geheel is uitgebreid.

Deze feiten zijn voldoende om het succes van Cryptocurrencies en hun markt te bewijzen. En in werkelijkheid wordt investeringen in de Crypto-markt nu als veilig beschouwd, in de mate dat sommigen investeren in hun pensioenplan. Daarom hebben we nu de tools nodig voor de analyse van de cryptomarkt. Er zijn veel van dergelijke tools waarmee u deze markt kunt analyseren op een manier die vergelijkbaar is met die van de aandelenmarkt en die vergelijkbare statistieken biedt. Inclusief muntmarktkapitalisatie, muntstalker, cryptoz en beleggen. Hoewel deze statistieken eenvoudig zijn, bieden ze cruciale informatie over de crypto die wordt overwogen. Een hoge marktkapitalisatie duidt bijvoorbeeld op een sterk project, een hoog 24-uurs volume duidt op een grote vraag en het circulerende aanbod geeft het totale aantal munten van die cryptovaluta in omloop aan. Een andere belangrijke maatstaf is de volatiliteit van een cryptovaluta. Volatiliteit is hoeveel de prijs van een crypto fluctueert. Crypto-markt wordt als zeer volatiel beschouwd, uitbetalen op een moment kan veel winst opleveren of u aan uw haren trekken. Dus waar we naar op zoek zijn, is een crypto die stabiel genoeg is om ons de tijd te geven om een ​​berekende beslissing te nemen. Valuta’s zoals Bitcoin, Ethereum en Ethereum-classic (niet specifiek) worden als stabiel beschouwd. Omdat ze stabiel zijn, moeten ze sterk genoeg zijn, zodat ze niet ongeldig worden of gewoon stoppen met bestaan ​​in de markt. Deze functies maken een crypto betrouwbaar en de meest betrouwbare cryptovaluta worden gebruikt als een vorm van liquiditeit.

Wat de cryptomarkt betreft, komt volatiliteit hand in hand, maar dat geldt ook voor de belangrijkste eigenschap, namelijk decentralisatie. Crypto-markt is gedecentraliseerd, wat dit betekent is dat de prijsdaling in één crypto niet noodzakelijk neerwaartse trend van een andere crypto betekent. Dit geeft ons een kans in de vorm van zogenaamde beleggingsfondsen. Het is een concept van het beheren van een portefeuille van de cryptovaluta’s waarin u belegt. Het idee is om uw investeringen te spreiden over meerdere cryptovaluta’s om het risico te verminderen als een cryptovaluta op een berenloop begint.

Vergelijkbaar met dit concept is het concept van indices in de cryptomarkt. Indices vormen een standaard referentiepunt voor de markt als geheel. Het idee is om de beste valuta’s op de markt te kiezen en de investering onder hen te verdelen. Deze gekozen cryptovaluta’s veranderen als de index dynamisch van aard is en alleen de topvaluta’s in aanmerking nemen. Als een valuta ‘X’ bijvoorbeeld zakt naar de 11e positie in de cryptomarkt, zal de index die de top 10 valuta’s overweegt, nu geen rekening houden met valuta ‘X’, maar eerder beginnen met het overwegen van valuta ‘Y’ die zijn plaats heeft ingenomen. Sommige providers zoals cci30 en crypto20 hebben deze Crypto-indexen getokeniseerd. Hoewel dit voor sommigen misschien een goed idee lijkt, zijn anderen er tegen vanwege het feit dat er enkele vereisten zijn om in deze tokens te investeren, zoals een minimaal investeringsbedrag. Terwijl anderen, zoals cryptoz, de methodologie en de indexwaarde bieden, samen met de valutabestanddelen, zodat een belegger vrij is om het bedrag te investeren dat hij/zij wil en ervoor kiest om niet te investeren in een crypto die anders in een index is opgenomen.

Lees verder op Blocklog