De WordPress checklist

Je hebt een website nodig en wilt deze maken. Dit kan natuurlijk via WordPress. De meeste websites worden via dit platform gemaakt. Een gebruiksvriendelijk platform om je website te ontwikkelen. Maar wil je een top website dan is dat heel lastig, op alle platformen. Wanneer je een top website wilt dan kun je het beste een website laten maken door een specialist. Pak het professioneel aan zoals een professional het zou doen.

Een WordPress specialist stelt jou de juiste vragen voor het ontwikkelen van je website. Het gaat dieper dan snel een website in elkaar zetten met een template. Je kunt het beste een website op maat laten maken. Een website staat tenslotte ook voor de identiteit van je bedrijf.

De checklist

Je kiest ervoor om zelf een site te maken. Je hebt je site af en je weet niet zeker of de site goed genoeg is. Dan kun je gebruik maken van een wordpress checklist. Door middel van een checklist kun je kijken of jouw site goed genoeg is en of je niks vergeten bent

De checklist zal uit 3 onderdelen bestaan. Content, gebruiksvriendelijkheid, snelheid en SEO.

Content:

  • Pas alle titels en ondertitels aan. Dit kun je doen door naar instellingen te gaan en dan kun je het vinden onder het kopje Algemeen.
  • Spelfouten: Het is super belangrijk om geen spelfouten te hebben in je content. Controleer dit! Het zou potentiële klanten kunnen afschrikken en tenslotte is het slecht voor je SEO.
  • Content updaten: Je hebt je content maar het is ook belangrijk dat je maandelijks iets aan je content doet. Zo blijft je site up to date.

WordPress SEO:

  • Gebruik XML-sitemaps. Door XML sitemaps te gebruiken indexeert de zoekmachine je pagina’s. Dit is belangrijk voor je SEO.
  • Neem zoekwoorden in je URL op en hoe de URL’s zo kort mogelijk zonder dat belangrijke informatie ontbreekt.
  • Voeg je website toe aan Search Console van Google.
  • Google Analytics: Wanneer je hiervan gebruik maakt is het belangrijk niet te vergeten je IP adres in te voeren.

Website snelheid:

  • Er zijn verschillende tools om je website sneller te maken. Maak gebruik van een van deze tools om te zien waar je website verbetering kan gebruiken en pas deze aan.
  • Vermijd grote afbeeldingen. Aan het begin is dit nog niet een big deal maar wanneer je site groter wordt is het van groot belang dat je je afbeeldingen kleiner houd zodat ze voor een kleinere vertraging op je website zorgen.

Natuurlijk zijn er nog veel dingen die je kunt doen voor je wordpress website. Wanneer je een beginner bent in WordPress is het belangrijk om een grote checklist erbij te pakken. Klinkt dit je nu allemaal te lastig? Maak gebruik van een WordPress specialist die de website voor jou maakt.