Deze plugins zijn onmisbaar voor je WordPress website

Miljoenen mensen over de hele wereld maken gebruik van WordPress. Dit komt voornamelijk door het gebruiksgemak en de eindeloze mogelijkheden. Wanneer je een eigen website hebt gemaakt, heb je vast wel eens gehoord van plugins. Dit zijn kleine stukjes software die je aan je website kunt toevoegen. Ze zorgen voor een betere werking van de website, meer beveiliging en een hogere snelheid. Maar welke plugins zijn onmisbaar voor je WordPress site? 

 

Er zijn duizenden verschillende plugins beschikbaar. Dit maakt het soms lastig om de juiste te kiezen. Het heeft geen zin om tientallen plugins te downloaden, want dan kan je website zelfs minder goed functioneren. Om je een eindje op weg te helpen, zetten wij de 5 belangrijkste plugins op een rij. 

1. Elementor Pro theme builder

Wil je zelf een website bouwen? Maar heb je hier eigenlijk niet veel verstand van? Dan is de Elementor Pro theme builder plugin onmisbaar. Deze plugin helpt je bij het bouwen van een professionele website, zonder dat je hoeft te coderen. En bovendien zijn er meer dan 300 templates die je kunt gebruiken. 

2. Yoast SEO

Je wilt natuurlijk dat je website goed vindbaar is door (potentiële) klanten. Daarom is het belangrijk om een SEO plugin te installeren. Er zijn verschillende goede plugins voor SEO, maar Yoast SEO is een van de populairste plugins in Nederland. 

 

Yoast SEO laat je weten hoe je jouw pagina’s en berichten kunt optimaliseren zodat deze nog beter vindbaar zijn in de zoekmachines. De verbeterpunten worden overzichtelijk aangegeven met groene, oranje en rode stippen. Hoe meer groen, hoe beter je vindbaar bent! 

3. WP Rocket

Een website moet snel zijn. Je wilt namelijk geen bezoekers verliezen dankzij een trage laadtijd. Gelukkig kun je jouw website sneller maken door middel van een handige plugin: WP Rocket. WP Rocket optimaliseert de snelheid door caching toe te passen. Ook worden afbeeldingen en video’s verkleind. 

4. Wordfence

Je staat er zelf misschien niet zo vaak bij stil, maar ook jouw website kan een cyberaanval ondervinden. Er zijn altijd hackers actief om gegevens van personen te verkrijgen. Zorg dat jouw website hier tegen beschermd is door een goede beveiligingsplugin te installeren, zoals Wordfence. 

 

Wordfence beschermt tegen hackers en malware en ook kun je bepaalde gebruikers blokkeren. Handig als je veel last hebt van spam! 

5. Google Analytics Dashboard

Om inzicht te krijgen in de prestaties van je website, raden we aan om Google Analytics Dashboard als plugin te installeren. Allereerst is het belangrijk om een Google Analytics account aan te maken. Dit is volledig gratis. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je met behulp van een trackingscode alle belangrijke statistieken eenvoudig inzien. Je hoeft enkel in te loggen op je WordPress website en je krijgt direct een handig overzicht. 

 

Wil je een website maken, maar heb je hier niet veel verstand van? Of heb je een specifiek design in gedachten? Een WordPress specialist helpt je graag bij het ontwerpen en bouwen van je website.