Het positieve effect van een videowall in jouw winkel

Als je een winkeluitbreiding of -renovatie plant en je hebt een beperkt vloeroppervlak of lastige indeling van de vloerruimte, overweeg dan een Videowall! Een videomuur is in feite een systeem met meerdere panelen dat meerdere computermonitors, platte beeldschermen of televisie-eenheden omvat die verspringend of overlappend aan elkaar zijn gemonteerd om één groot, helder scherm te vormen. Je kunt kastruimte besparen door deze techniek te gebruiken, aangezien je slechts één stevig frame hoeft te installeren dat jouw monitor stevig op zijn plaats houdt. Bovendien bespaar je op vloeroppervlak aangezien de videowall zelf aan het plafond hangt en voor installatie niet afhankelijk is van traditioneel vloeroppervlak. Dit type installatie is ook eenvoudiger dan de standaard VGA-vloersteun.

Welke uitstraling voor de videowall?

De meeste bedrijven geven de voorkeur aan een gladde, uniforme uitstraling, ongeacht de indeling van hun verkooppunten. Dit is vooral belangrijk bij het omgaan met een groot aantal goederen of klanten. Videowalls zijn eenvoudig te installeren en het materiaal is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Je kunt een donkerdere kleur gebruiken voor een meer ondoorzichtige weergave, terwijl een lichtere kleur perfect is voor degenen die het scherm duidelijk van voren of van achteren willen zien. De grootte van het paneel is ook eenvoudig aan te passen, zodat je een groter of kleiner gebied kunt gebruiken, afhankelijk van het aantal monitoren.

Hoe te gebruiken?

Eenmaal geïnstalleerd, zijn er geen beperkingen voor het gebruik van deze apparatuur. Het kan als achtergrond worden gebruikt bij het tentoonstellen van merchandise of foto’s op een verkooptafel. Het kan worden gebruikt om advertenties weer te geven bovenop het hoofddisplay, zodat klanten constant worden herinnerd aan de beschikbaarheid. Het kan zelfs een comfortabele plek bieden voor werknemers om te wachten tot klanten de winkel binnenkomen. Om het meeste uit jouw Videowall-installatie te halen, is het belangrijk om het gebied dat je gaat bedekken zorgvuldig te meten voordat je een bepaald formaat kiest. Hier kan een bedrijf als ZetaDisplay je mee helpen. 

Bestellen

Met de juiste afmetingen kunt je bepalen welk type Videowall het beste werkt voor jouw winkel. Je bestelt makkelijk via bijvoorbeeld een leverancier als ZetaDisplay. Als je al een videowall hebt of er een aan het maken bent, is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende formaten die je nodig hebt voor de installatie. Je kunt altijd contact opnemen met jouw winkelmanager om te bespreken hoe je jouw Videowall verder kunt aanpassen aan de behoeften van jouw winkel.

Als je op zoek bent naar een manier om jouw winkel bij slecht weer te promoten, overweeg dan om een ​​videomuur over de vloer te plaatsen. Dit voegt een unieke functie toe aan de voorkant van jouw winkel en kan het bezoekersaantal vergroten doordat klanten naar de display kunnen lopen en naar de artikelen kunnen kijken. Terwijl ze door de winkel lopen, kunnen ze worden geïnspireerd om een ​​aankoop te doen als er items zijn die hun aandacht trekken. Als je momenteel geen videomuur of vloerbedekking heeft, overweeg dan om er vandaag nog een te bestellen. Je zult versteld staan ​​van de impact die het op jouw bedrijfsresultaten zal hebben.