Hoe koop je het beste kassa systeem?

Het spreekt voor zich dat het merendeel van de winkels beschikken over een kassa systeem. Dit gezegd hebbende zal in de praktijk bij het bekijken van de verschillende systemen op de markt al snel duidelijk worden dat er onderling sprake is van meer dan behoorlijke verschillen. Die verschillen zijn het gevolg van het feit dat er tegenwoordig ontzettend veel verschillende koppelingen mogelijk zijn. Zelfs is het mogelijk om een koppeling te voorzien tussen het systeem waar je in een fysieke winkel gebruik van maakt en bijvoorbeeld de webwinkel waarover je beschikt. In ieder geval, ben jij benieuwd hoe je het meest optimale systeem voor jou op de markt kan aanschaffen? Dan is het zonder meer de moeite waard om alle onderstaande informatie door te gaan nemen. 

Wat is een kassa systeem?

Zoals de naam al aangeeft is het zo dat een kassa systeem een programma is welke bijhoudt welke transacties er gebeuren aan de kassa. Dit betekent uiteraard in eerste instantie dat er bij kan worden gehouden welke artikelen voor welke prijs worden verkocht. Daarnaast is het zo dat de hedendaagse systemen echter nog een flinke stap verder gaan. Ze maken het bijvoorbeeld eveneens mogelijk om direct je voorraadbeheer up to date te houden. Dit is een probleem dat de kop opsteekt in heel wat winkels die niet werken met een automatisch beheer van voorraad. Door gebruik te maken van een geavanceerd kassa systeem behoort dit probleem definitief tot het verleden. 

Vaak opgebouwd uit verschillende modules 

Voor een kassa systeem dat je vandaag de dag kan kopen geldt dat ze vaak is opgebouwd uit verschillende modules. In eerste instantie is er dan bijvoorbeeld de centrale module welke verantwoordelijk is voor de verwerking van de transacties. Daarnaast is het echter zo dat er vaak ook sprake is van heel wat andere modules zoals met name de volgende:

  • Modules voor voorraadbeheer; 
  • Modules voor het verzamelen van relevante data;
  • Modules voor marketingdoeleinden; 

Ben jij één van de vele fysieke winkels die er ondertussen ook voor heeft gekozen om een webwinkel op te richten? In dat geval dien je er ook altijd rekening mee te houden dat het zeer interessant kan zijn om een koppeling te voorzien tussen je fysieke winkel en je webwinkel. Dit niet alleen voor de registratie van je transacties, maar zeker ook op vlak van voorraadbeheer. 

Vrees je hoge kosten? Nergens voor nodig!

Voor opvallend veel mensen geldt dat ze nog helemaal geen gebruik maken van een kassa systeem. Anderzijds zijn er eveneens heel wat winkels die wel reeds hebben geïnvesteerd in een dergelijk programma, maar helaas is deze wellicht al vele jaren oud. De kans is dan ook groot dat deze helemaal niet meer weet te voldoen aan de hedendaagse eisen. 

Zo is het bijvoorbeeld best mogelijk dat de bestellingen die worden geplaatst niet automatisch verwerkt kunnen worden in je software. In dat geval kan het meer dan de moeite waard zijn om de keuze te maken om over te stappen op een nieuw systeem. Hiervoor hoef je overigens ook helemaal geen hoge kosten te vrezen, integendeel. Een kassa systeem wordt vandaag de dag dan ook vaak aangeboden op basis van een periodieke abonnementskost. 

Klik hier voor meer informatie.