Linkbuilding als voortdurend veranderend landschap

Ken jij de wereld van linkbuilding goed? Zoekmachineoptimalisatie (SEO) en linkbuilding zijn voortdurend veranderende landschappen. Nieuwe technieken voor linkbuilding en nieuwe SEO-tactieken verschijnen en worden beter gewaardeerd door zoekmachines. Het belangrijkste is tegenwoordig het creëren van kwaliteit links. In deze blog worden enkele van de bekendste technieken voor het bouwen van links besproken.

SEO strategieën

Het eerste dat je moet doen om effectieve SEO-strategieën te ontwikkelen, is het ecosysteem voor linkbuilding te begrijpen. De SEO-strategieën van 2022 hebben niets te maken met die van een paar jaar geleden. Waardevolle inhoud en kwaliteit links vervangen enkele malafide praktijken die ooit werkten.

Als je een website hebt en verkeer van zoekmachines wilt, moet je ervoor zorgen dat de links van relevante websites correct zijn. Dit betekent dat je links moet bouwen. Hier is een overzicht van linkbuilding, het belang ervan voor jouw merk en de technieken om het te implementeren.

Wat is linkbuilding? De definitie die Wikipedia geeft van linkbuilding merkt op dat het tot doel heeft “het aantal hypertext links die naar een website leiden, te vergroten vanaf sites waarvan het publiek overeenkomt met dat doel. Dit kan door links te ruilen of te kopen. Het doel is om de SEO in zoekmachines te verbeteren.’’

Hyperlinks

Linkbuilding verwijst naar het proces van het verkrijgen van hyperlinks van andere websites naar jouw digitale platforms. Met deze hyperlinks kunnen gebruikers tussen webpagina’s navigeren. Zoekmachines gebruiken ook links om het web te volgen. Ze identificeren de links tussen de verschillende individuele pagina’s en identificeren de links tussen volledige websites.

Er zijn veel technieken om links te bouwen en hoewel ze in moeilijkheidsgraad variëren, is het heel gebruikelijk om te horen dat linkbuilding een van de grootste uitdagingen is voor SEO-experts. De meesten van hen zijn voortdurend op zoek naar nieuwe en effectieve manieren om dit te doen. Om deze reden, als je de kunst van het bouwen van hoogwaardige links beheerst, kun je jezelf echt vóór SEO en je concurrenten positioneren.

Links kunnen natuurlijk of kunstmatig zijn. Hoewel als je ze kwaliteit wilt, ze alleen natuurlijk moeten zijn, dat wil zeggen, dat ze spontaan verschijnen. Kunstmatige links zijn daarentegen het resultaat van een onwettige creatie. Google bestraft dit type linkbuilding.

Waarom is linkbuilding belangrijk voor jouw merk?

Als je het concept en het belang van linkbuilding strategie begrijpt, moet je weten hoe dit jouw merk kan helpen. Nadat zoekmachines webpagina’s hebben gecrawld, kunnen ze inhoud van die pagina’s extraheren en toevoegen aan hun zoekindexen. Hierdoor kunnen ze beoordelen of een pagina van voldoende kwaliteit is om goed te ranken voor de relevante zoekwoorden.

Zodra deze taak is voltooid, analyseren ze de hoeveelheid links naar deze pagina vanaf externe websites, evenals de kwaliteit van deze sites. Daarom, hoe meer websites van hoge kwaliteit naar jouw site linken, hoe groter de kans dat je goed scoort in de zoekresultaten.