Top 7 SEO tips in 2021

We zijn een nieuw jaar ingegaan en zoekmachine optimalisatie is nog steeds niet weg te denken uit websites en webshops. Integendeel, het wordt juist steeds belangrijker! In dit artikel geven we je 7 belangrijke SEO tips voor 2021.

1. Het belang van gestructureerde data

Door jouw data op een gestructureerde manier weer te geven op jouw website, kan Google beter jouw website begrijpen en crawlen. Het crawlen van een pagina door Google is belangrijk voor jouw positie in de zoekresultaten pagina’s. Gebruik daarom bijvoorbeeld plugins, om je data beter te structureren.

2. Actualiteit van de webpagina’s

De versheid van content wordt door Google onder meer bepaald door naar de datum van de pagina te kijken. Dit geldt voor blogs en nieuwsartikelen en is ook relevant voor product pagina’s die gerelateerd zijn aan datums. Wanneer pagina’s een recentere datum hebben zullen deze een betere beoordeling van zoekmachines krijgen en de CTR zal toenemen.

3. Toevoegen van interne links

Interne links zijn hyperlinks in de content op uw website. Deze hyperlinks verwijzen de bezoeker door naar andere webpagina’s op de site. Door het plaatsen van minimaal twee links in de content van een pagina, vergroot je de vindbaarheid van je website. Met deze links zijn alle pagina’s van jouw website namelijk goed te vinden voor de crawler van Google. Hiermee krijgt Google een goed idee van de structuur van jouw website en ziet snel welke pagina’s het belangrijkst zijn.

4. Een pakkende title tag

Een goede titel is niet alleen belangrijk voor SEO, maar ook voor het doorklikratio vanuit de zoekmachine. Wanneer er een uitnodigende titel wordt getoond in de zoekmachine, zullen meer mensen daar op klikken. Dit genereert meer traffic naar jouw website.

5. Verkrijgen van backlinks

Verkrijg backlinks van andere (autoritaire) websites. Een van de effectiefste manieren om externe links te verkrijgen, is door informatieve pagina’s aan te maken. Dit zijn vaak niet-commerciële pagina’s die interessante informatie bevatten waar mensen graag hun pagina naar willen linken.

6. Gebruik SEO tools

Gebruik (gratis) SEO tools om jouw website grondig te monitoren. Houd bij welke pagina’s aan verbeteringen toe zijn en ook welke pagina’s het juist extra goed doen. Gebruik bijvoorbeeld Google Search Console, Google Analytics en de gratis Yoast Plugin voor WordPress.

7. Mobielvriendelijkheid wordt steeds belangrijker

Het mobiele tijdperk groeit enkel nog anno 2021. Veel meer webshops en websites moeten goed weergegeven worden op smartphones en tablets, omdat veel meer mensen deze gebruiken. Wanneer jouw site niet weergegeven wordt op deze mobiele apparaten, wordt dit als niet gebruiksvriendelijk gezien voor de bezoeker door Google. Dit heeft effect op je ranking. Zorg daarom dat je website altijd goed weergegeven wordt op mobiele apparaten.

Geschreven door Ralf van Veen, SEO specialist bij RalfvanVeen.com.