Waarom zou je gebruik maken van HTML5 banners?

Wil jij weten hoe je jezelf kunt onderscheiden van je concurrentie? En hoe jij een goede indruk kunt achterlaten op jouw klanten? En hoe je jouw bedrijf nét dat extraatje kunt geven? Ga dan voor HTML5 banners! Maar wat zijn het precies? En wat zijn de voordelen ervan? Hier vind je alles over HTML5 banners dus lees gauw verder! 

Wat zijn HTML5 banners? 

HTML5 banners zijn banners die bestaan uit bewegende beelden zoals afbeeldingen of teksten. Dit noemen we ook wel een ‘geanimeerde banner’. Je trekt met een geanimeerde banner veel beter de aandacht van het publiek dan met een normale banner. Deze normale banners noemen we ook wel ´statische banners´ want daar beweegt niks op. Het oog neigt meteen naar het bewegende beeld wat de geanimeerde banners bieden, waardoor statische banners in de achtergrond verdwijnen. Dit zorgt ervoor dat mensen jouw banner en bedrijf beter onthouden. Bovendien zijn de banners een ontzettend goede manier om jouw bedrijf af te zetten van je concurrentie. Als het namelijk zo is dat zij alleen statische banners gebruiken, dan vallen jouw mooie geanimeerde banners alleen maar op! 

De voordelen van HTML5 banners 

Wanneer je de banners wilt gaan gebruiken voor jouw bedrijf, dan wil je natuurlijk ook weten wat nou eigenlijk de voordelen ervan zijn. Nou, als allereerste zorgen de banners voor meer engagement. Het is zelfs gebleken dat bewegende banners tot wel 3 keer meer engagement met zich meebrengen dan statische banners! Daarom is het dus een goed idee om veel van je statische banners te vervangen door geanimeerde banners. Ook laat dit een betere indruk achter op mensen, waardoor zij geneigd zijn om jouw bedrijf eerder aan te raden aan vrienden en familie! 

Hierdoor kom je uiteindelijk ook hoger in de zoekresultaten op een zoekmachine dan jouw concurrentie. Maar de HTML5 banners zorgen niet alleen voor meer engagement, maar ook voor creativiteit. Omdat je kunt spelen met bewegende beelden zoals foto’s, illustraties en teksten kun je echt jouw creativiteit loslaten op deze banners! Je kunt de bewegende banner ook helemaal laten passen bij jouw bedrijf door de correcte bedrijfskleuren, logo’s of andere elementen te gebruiken. Speel dus rond met de kleuren en teksten en maak de perfecte banner voor jouw bedrijf! Statische banners vallen dan in vergelijking tot een geanimeerde banner ook al helemaal niet meer op, want die zijn lang niet zo spannend voor het oog! 

Technische vooruitgang 

Er zit bovendien een groot verschil tussen de techniek van de HTML5 banners en de Flash-banners of GIF’s. Meer dan ooit gebruiken mensen de mobiele telefoon, vaak zelfs vaker dan een computer of een laptop! Het is daarom enorm belangrijk dat de techniek van de banners ook gesteund worden door mobiele telefoons. Dit is vaak bij Flash-banners of GIF’s niet het geval. Het zou toch jammer zijn als je inkomsten misloopt omdat de banners niet goed weergegeven kunnen worden op mobiele telefoons? Zorg er dus voor dat je dit probleem voorkomt door te gaan voor HTML5 banners.

Je website goed vindbaar maken, meer bezoekers door Google Ads of spetterende banners voor je display campagne regel je via Creation.nl!