Wat zijn de redenen om voor nearshoring te kiezen?

Er zijn veel redenen om voor nearshoring te kiezen. Sommige ondernemers kiezen ervoor vanwege de lagere kosten, anderen omdat het eenvoudiger is om personeel in te huren. In dit artikel leer je de voornaamste redenen om hiervoor te kiezen. Op deze manier kun je bepalen of het iets voor jouw bedrijf is. 

Nearshoring bespaart je kosten 

Ten eerste is het zo dat nearshoring je geld kan besparen. Dit is met name het geval als je kiest voor een land in de Europese Unie. Je hoeft dan namelijk geen extra kosten te maken voor visums of andere documenten. Ook zijn de loonkosten in sommige landen lager dan in Nederland. Bovendien hoef je minder reiskosten te maken wanneer er fysieke ontmoetingen plaats moeten vinden. Als je ervoor kiest om op een ander continent offshoring uit te voeren, zijn de kosten vaak wat hoger. Dit is omdat je dan bijvoorbeeld visums en andere documenten moet aanvragen. Ook zijn de reiskosten naar verre landen meestal wat hoger. 

Er is vrijwel geen tijdsverschil 

Als tweede is het zo dat er vaak geen of nauwelijks tijdsverschil is met de nearshoring landen. Dit betekent dat je makkelijk contact kunt houden met bijvoorbeeld een IT-bedrijf in Polen. Ook zijn er meestal voldoende videoconferentie mogelijkheden om elkaar goed te kunnen spreken en/of zien. In sommige gevallen kan het voorkomen dat er toch een tijdsverschil is, maar dit is meestal niet erg groot. 

Vaak beschikt spreekt men dezelfde talen 

In de derde plaats spreekt men in nearshoring landen vaak dezelfde talen. Dit is met name het geval wanneer je kiest voor een land in Europa. Zo spreekt men in Polen bijvoorbeeld vaak goed Engels en Duits. Ook zijn er meestal genoeg mensen die een andere taal spreken zoals Frans of Spaans. Dit maakt communicatie makkelijker en voorkomt fouten. Op deze manier kun je er ook voor kiezen om een medewerker fulltime in te huren in het buitenland. 

Er is geen grote cultuurbarrière 

Verder is het zo dat er meestal geen grote cultuurbarrière is. Dit komt doordat de nearshore landen vaak dichtbij huis liggen. Hierdoor zijn de culturen veel gelijker dan wanneer je voor een verre bestemming kiest. Ook is het makkelijker om elkaar te begrijpen doordat men dezelfde talen spreekt. Dit is dan ook zeker een goede reden om voor een nearshore land te kiezen 

Minder douaneregels 

Tenslotte is het zo dat er minder douaneregels zijn. Dit komt doordat de meeste landen in de Europese Unie dezelfde douaneregels hanteren. Hierdoor is het makkelijker om producten en/of diensten uit te wisselen met bedrijven in andere landen. Ook hoef je minder invoerkosten te betalen wanneer je voor nearshoring kiest. Dit maakt het makkelijker en goedkoper om zaken te doen met bedrijven in andere landen. Nearshoring kan dus veel voordelen hebben voor jouw bedrijf. Denk goed na over deze punten voordat je een definitieve keuze maakt. Neem de tijd om verschillende bedrijven te vergelijken en kies voor een optie als SHORE teams die het beste bij jouw bedrijf past voor het aantrekken van PHP developers