Welke oordopjes gun ik mezelf?

Herken je dat, je hebt zoveel oordopjes liggen, maar als je ze nodig hebt dan kun je ze nergens een setje vinden. En daarbij zijn de oortjes die je hebt niet heel erg comfortabel en is het geluid ook niet geweldig. Tijd voor een nieuwe setje, een cadeautje aan jezelf. Iedereen mag zichzelf wel eens verwennen. Welke oordopjes ga je kiezen, er is genoeg keuze! Welke dopjes jou blij maken hangt af van hoe je ze gaat gebruiken en hoe vaak. We helpen je om de juiste keuze te maken en heel veel plezier te hebben van je aanschaf.

Wat voor gebruiker ben je?

Oordopjes heb je in allerlei soorten en maten. Bij intensief gebruik van de oortjes heb je een betere kwaliteit nodig dan wanneer je ze af en toe een uurtje aan hebt staan. Kies bij intensief gebruik voor dopjes die van goede kwaliteit zijn en ook een hoge geluidskwaliteit geven. Anders gaat het luisteren snel vervelen. Let er ook op dat de oortjes goed in je oren passen zodat ze niet snel uitvallen en stevig blijven zitten.

Gebruik je oordopjes tijdens het sporten?

Als je sport en je vindt het fijn om naar je eigen muziek te luisteren zijn fijne oortjes een must. Tijdens het sporten beweeg je veel en dan is het belangrijk dat je dopjes goed blijven zitten, zelfs als je zweet of als het regent terwijl je buiten bezig bent. Daarnaast is een simpele bediening belangrijk, je wilt het sporten niet onderbreken om van nummer te wisselen of de muziek harder of zachter te zetten. Draadloze exemplaren zijn aan te raden zodat je optimale bewegingsvrijheid hebt.

Van wat voor muziek hou je?

Oordopjes kunnen op verschillende manieren muziek weergeven. Zo heb je dopjes waarbij je de lage tonen en een stevige bas extra kunt benadrukken. Dat is lekker als je van een stevige beat houdt of om je tijdens het sporten net dat tandje bij te laten zetten. Er zijn ook oortjes waarbij je juist de hoge tonen meer kunt accentueren. Dat is mooi als je graag naar klassieke muziek luistert. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk. Er zit veel kwaliteitsverschil in oordoppen, dus kijk goed welke het beste passen bij jouw wensen.

Wil je draadloze oordopjes of niet?

Je kunt kiezen voor dopjes met een draadje of draadloze exemplaren. Die laatste zie tegenwoordig steeds vaker. Beiden hebben pluspunten. De oortjes met snoer zijn het meest simpel, werken altijd en hoeven niet opgeladen te worden. Als je veel beweegt kan de draad in de knoop gaan zitten. Oordopjes zonder draad of wel draadloze oortjes hebben, zoals de naam al zegt, een draadloze verbinding met je telefoon. Je kunt een aantal uur muziek luisteren en dan moet je ze opladen om ze weer te gebruiken. De gebruiksduur van de accu verschilt enorm, dus let daar goed op. Zeker als je een intensieve gebruiker bent, wil je niet halverwege de dag zonder geluid zitten. Dan kan het zomaar zijn dat je een tijd moet wachten voor je weer geluid hebt.