Zelf je logo maken of toch uitbesteden?

Als we ‘Nike’ of ‘McDonalds’ zeggen, dan denk je nu waarschijnlijk direct aan de logo’s van deze twee bedrijven. Bijna iedereen over de hele wereld kent deze logo’s en jij wilt natuurlijk hetzelfde effect met jouw logo creëren. Maar ga jij zelf het logo van je bedrijf maken? Of zit je er toch aan te denken om dit klusje uit te besteden aan een professional? 

Het belang van een goed logo

Een goed logo blijft hangen. Zo’n logo als Nike heeft, wordt niet snel meer vergeten. Het logo van je bedrijf moet dan ook herkenbaar zijn en opvallen tussen al je concurrenten. Het logo en je bedrijfsnaam zijn in veel gevallen het eerste wat potentiële klanten van je bedrijf te zien krijgen. Je hebt het logo namelijk op je website, social media, maar ook op je visitekaartje staan. Je wilt natuurlijk dat je potentiële klanten een goede eerste indruk van je krijgen en dan misschien wel zaken met je gaan doen. Dit ligt natuurlijk aan meerdere aspecten, maar de uitstraling van je logo helpt zeker mee.

Zelf een nieuw logo maken

Een logo maken is niet in een paar minuutjes klaar. Je moet eerst goed nadenken over wat je wilt en wie je wilt aantrekken met het logo. Als je bijvoorbeeld een heel zakelijk bedrijf hebt, wil je ook zakelijkheid uitstralen met je logo. Als je voor jezelf op een rijtje hebt wat je wilt uitstralen en wie je wilt aantrekken, kun je beginnen met prutsen in Photoshop of een ander grafisch programma. Denk er wel aan dat Photoshop programma’s niet gratis te gebruiken zijn. De goedkope programma’s geven je vaak logo’s met een lage resolutie. Dit zorgt ervoor dat je visitekaartjes of flyers met het logo er niet scherp uitzien. Je moet jezelf afvragen of je dit wilt.

Een logo laten maken

Heb je ervoor gekozen om het maken van een logo uit te laten besteden? Als je zelf niet erg creatief bent ingesteld of gewoon geen zin hebt om uren te gaan zitten prutsen met Photoshop is dit een erg verstandige keuze. Een professioneel vormgever luistert naar al jouw wensen en zal ervoor zorgen dat het logo ontwerp bij jouw bedrijf en doelgroep past. Een logo laten maken door een professional zal jou veel tijd en moeite besparen.

Bron: https://web-en-design.nl/